Над 1100 машини са чистили снега през изминалата нощ

Над 1100 машини са чистили снега през изминалата нощ | StandartNews.com

Над 1100 машини почистваха републиканските пътища през изминалата нощ. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". И изтъкнаха, че продължава разчистването на снега по пътната мрежа в Североизточна България.

От силните ураганни ветрове е затруднена обстановката в областите Търговище, Русе, Силистра, Разград, Варна и Добрич. Силния вятър образува снегонавявания и затруднява почистването на пътищата. Поради това днес затворени за движение до нормализиране на метеорологичните условия ще бъдат път I-2 Русе – Разград - Шумен и I-7 Шумен - Силистра.

Поради снегопочистване е ограничено движението по второкласните пътища - път II-27 Добрич - Нови Пазар, път II-71 Добрич - Силистра, път II-29 Добрич - Генерал Тошево, път II-29 Варна - Добрич, път II-49 Кубрат - Разград, път II-49 Тутракан - Кубрат, както и по част от третокласната пътна мрежа в областите Русе, Добрич, Търговище и Разград.

Отворени за движение са Проходът на Републиката, „Обзорски", „Печинско", „Превала", „Рожен" и „Предела". Въведена е забрана за движение на МПС над 12 т през проходите - „Айтоски", „Петрохан" и „Ришки". През Ришкия проход могат да преминават превозни средства до 3,5 т, но те трябва да се движат задължително с вериги, без ремаркета и полуремаркета. Ограничено е движението на МПС над 10 т през проходите „Котленски" и „Вратник". Забранено е движението на товарни превозни средства над 3,5 т през „Дюлински" и „Пампорово". Затворени са проходите „Върбишки", „Златишки", „Твърдишки" и „Троянски", допълват от пътната агенция. 

Проходът „Шипка" е отворен за движение, с изключение на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2016 г.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Повече за пътната обстановка в страната четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай