На живо: Църквата благославя протестиращи

На живо: Църквата благославя протестиращи | StandartNews.com

София. На големия християнски празник Преображение Господне традиционният антиправителствен протест постави началото си с молебена за духовно обединение и нравствено преображение на българския народ, който се отслужва в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски".

Преди дни активисти изпратиха писмо до Негово свтейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, с което го помолиха за благословията му за общ молебен. Патриарх Неофит одобри и благослови инициативата.

И на днешния 54-пореден ден на протести нагласата на хората, които сами споделят, че протестът е със затихващи функции до началото на септември, е да се съберат отново за няколко часа на площад "Независимост".

Междувременно за втора поредна вечер активисти скандират "Оставка" и пред резиденция "Евксиноград", където почиват държавниците ни.

Днес десетки души се събраха и пред Столична община с искания за референдум за прекратяване на концесията на "Софийска вода". Голяма част от демонстрантите бяха добре познати от контрапротестите, подкрепящи правителството.

Утре ще бъдат представени първите комуникатори на Протестна мрежа на пресконференция, организирана от активистите на антиправителствените действия.

Екипът на "Стандарт Нюз" ще ви информира постоянно за протестните действия в страната, обновявайки статията. Следете ни и на страницата ни във Фейсбук.

21:00- Протестът стигна до своя край само 2 часа след молебена за българския народ в храма "Св. Ал. Невски". 

20:40- Шествието се установи пред Народното събрание, като полицейското присъствие е значително намалено в сравнение с предишните дни на протести. Движението по пътя на шествието бе спирано в момента на преминаването на хората и след това веднага възстановявано.

20:15- Протестиращите потеглиха към пл. "Народно събрание" в столицата. Според МВР около 200 души са се били събрали на Ларгото пред Министерски съвет в София към 20.00 часа.

Пътят между Варна и Златни пясъци тази вечер не спрян, поради изключително малобройния протест в "Евксиноград"

20:00- Десетки души скандират за оставка на кабинета "Орешарски" на площад "Независимост". Движението около Министерски съвет е затворено.

Пътят между Варна и Златни пясъци тази вечер не спрян, поради изключително малобройния протест в "Евксиноград"

19:15- Не може да се определи точният брой на протестиращите, отишли на молебена в катедралата "Св. Александър Невски " в столицата. Едва петдесетина души се насочиха към Министерски съвет след службата.

Пред резиденция "Евксиноград" хората тепърва започват да се събират.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай