На живо: Протест в деня на събора на левицата

На живо: Протест в деня на събора на левицата | StandartNews.com

София. В деня на събора на левицата на връх Бузлуджа, столицата не спира да протестира. На Бузлуджа лидерът на БСП Сергей Станишев потвърди заявката, че правителството няма да подава оставка.

Хората обаче са категорични в исканията си и обещават да не се отказват вече 44-и ден. Независимо от настъпващите летни отпуски, протестиращите не дават сигнали за спиране на шествията. 

За пореден ден днес се състоя и традиционният контрапротест в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски, но този път бе доста малоброен.

Междувременно шефът на СДВР обяви днес, че заповед за използването на сила в нощта на протестите, когато бе обсадено Народно Събрание, не е имало. Въпреки това обаче Софийска районна прокуратура ще извърши проверка относно действията на полицаите и на протестиращите в 40-ия ден на протестите срещу управляващите.

Ще продължаваме да ви информираме за случващото се на площад "Независимост" и ще обновяваме статията. Следете ни и във Фейсбук.

21:40- Протестиращите преминаха през бул. "Мадрид" в посока паметника Васил Левски. Движението по булеварда е блокирано. 

21:00- Като мирни съседи протестиращите са решили да отидат до дома на министър Цветлин Йовчев около моста Чавдар, за да му поискат сол. Един от активистите заяви, че имат информация, че Йовчев живее в района. Иронично хората подчертаха, че имат право да поискат такива неща. До конфликт с полицията не се стигна. Част от протестиращите продължиха по моста Чавдар, а друга се връщат обратно по булевард „Дондуков" или си отиват, предаде "Фокус".

20:40- Протестиращите минаха покрай Ректората на СУ, след това завиха към паметника Васил Левски и продължават по бул. "Янко Сакъзов". Органите на реда вървят след шествието. По данни на МВР към 20 часа около 1000 души са се събрали пред Министрески съвет

20:10- Шествието се отправи към сградата на Народното събрания по бул. „Цар Освободител". Броят на активистите вече е в хиляди. Движението по булеварда е блокирано. Има и втора група хора, които са се събрали пред БНБ.

19:50- Много бързо малобройният протест се разрастна в многочислено шествие. Все повече хора пристигат пред Министерски съвет, скандирайки "Оставка". Има и група от хора с барабани, която приглася на освиркванията.

19:15- За момента протестът е още рехав. Едва стотина души са се събрали на площад "Независимост". Полицейското присъствие е засилено. Районът е отцепен за движение на автомобили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай