НА ЖИВО: Показват цялата мощ на Българската армия

НА ЖИВО: Показват цялата мощ на Българската армия | StandartNews.com

ГЛЕДАЙ ПАРАДА НА ЖИВО ТУК и ТУК

Авиацията ще лети независимо от метеорологичните условия

Военен парад в София по случай Деня на храбростта. Може да наблюдаваме в реално време какво се случва на борда на самолетите и хеликоптерите. Камери, разположени вътре, ще позволяват на нас зрителите да се превърнем в реален участник в прелитането на нашата авиация над София. Ще имаме поглед от кабините на машините, от спускането на българското знаме от борда на вертолет, от прелитането на пределно малка височина от 100 м над столицата.

400 000 лева вади правителството, за да покаже мощта на армията

Стриймингът, който е активен от 10 часа, включва почти цялата част от въздушната демонстрация, започвайки от запуска на машините на летище София, рулирането, излитането, изчакването в зона и парадното преминаване в група от изток на запад.

БНТ също предава на живо най-интересното от тържествата в центъра на София.

Военният парад в София тази година ще премине под знака на бойната ни авиация. Зрителите могат да видят цялата мощ на Българската армия- нещо, което не е правено от 2009 година насам.

Военните обещаха този път да не се посрамят и да полетят, независимо че се очаква да бъде лошо времето.

"Независимо от метеорологичните условия ще летим", гарантира шефът на ВВС ген. Румен Радев. Участието във военния парад по случай Деня на храбростта и Българската армия се финансира от перо "Бойна подготовка". Затова военните използват парада, за да тренират участие на военни самолети от гражданско летище.

Около 400 хиляди лева от бюджета за бойна подготовка ще бъдат изразходвани за провеждането на Гергьовския парад, довериха военни експерти.

Мерките за сигурност в центъра на София са засилени. Гражданите, желаещи да гледат парада се пропускат през специални пунктове. 

Ето какво ще видите:

25-годишни лейтенанти ще пилотират учебните самолети L-39 и "Пилатус PC-9" над площад "Княз Александър I".

Въздушната ни бойна мощ традиционно ще се води от вертолет МИ-17. Той ще прелети на 100 м височина с националния флаг. Хеликоптерът ще бъде пилотиран от от зам.-командира на 24-та авиационна база подполк. Филип Ангелов.

Публиката ще види още Су-25 и МиГ-29. Участие във въздуха ще имат и хеликоптерите "Пантера" на Военноморските сили, както и двата "Кугър". Ще дефилират и транспортните великани АН-30 и "C-27J Спартан".

Тройката от водещ L-39 и два пилатуса ще лети във формация клин, а челният самолет ще бъде пилотиран от л-т Йордан Тонев, випуск 2014 г. от училището в Долна Митрополия. Той е софиянец, роден в "Младост", преди военновъздушното училище завършва Техникума по електроника "Джон Атанасов". Двата пилатуса ще бъдат пилотирани връстниците му - лейтенантите Методи Иванов и Симеон Георгиев.

Последни ще прелетят 8-те самолета и 3-те вертолета на ВВС.

Кулминацията е последната тройка самолети - водещият изтребител МиГ-29, пилотиран от майор Любомир Спасов, и двата щурмовака Су-25, пилотирани от майор Радостин Люцканчев и подполк. Пейо Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай