На живо: Горещините не отказват протестиращите

На живо: Горещините не отказват протестиращите | StandartNews.com

София. 46-и ден протестиращи отново се събират в столицата с искания за оставка на правителството на Пламен Орешарски. В последните дни демонстрациите протичат доста по-вяло след ескалацията на напрежението вечерта на 23-и юли.

Междувременно мистерията със счупените стъкла на белия автобус, който тогава се опита да евакуира депутати и министри, се заплита. В понеделник СДВР публикува съобщение, че единственият служител на МВР в него е бил шофьорът. Това повдигна в мрежата въпроси, защо вътре се виждат полицейски щитове, както и кой е досчупил стъклото на автобуса.

Междувременно във Фейсбук се организират групи за блокада около резиденцията Евксиноград край Варна, където по традиция почиват членове на правителството и Народното събрание. Парламентът излиза във ваканция от 5-и август, като преди това плановете са да се приеме актуализацията на бюджета.

За пореден път пред НДК се проведе и контрапротестът в подкрепа на кабинета.

Отново следим събитията и статията ще се обновява. Следете ни и на страницата ни във Фейсбук.

21.30 - Част от хората се разотиват, други се върнаха пред Народното събрание, а няколко десетки останаха на Орлов мост, който засега остава блокиран за автомобили.

21.15 - Към 20.00 часа протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет в центъра на София са били около 2000 души, съобщиха от пресцентъра на МВР.

21.00 - Основната част от шествието стигна до Орлов мост, кръстовището е блокирано. По-малка група остана пред Народното събрание.

20.40 - Хиляди хора са на площада пред парламента с викове "Оставка" и "Мафия". Движението по бул. "Цар Освободител" е блокирано.

20.15 - Шествието се отправи в посока към Народното събрание и Орлов мост.

20.05 - Към 19.30 часа около 500 протестиращи са се събрали в района на Ларгото в центъра на София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Служителите на реда имат готовност да реагират при всеки сигнал за провокации. МВР благодари на гражданите за това, че запазват мирния характер на протеста.

19.50 – Протестиращите вече са няколкостотин, все още пред сградата на правителството.

19.20 – Няколко десетки души вече са пред сградата на Министерския съвет. Движението през площад „Независимост" е спряно. Горещото време отложи малко стартът на протеста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай