На мотор до морето срещу 20 лева

На мотор до морето срещу 20 лева | StandartNews.com

София. Скъпите горива освен че принуждават мнозина да минат от четири на две колела, доведоха и до ново явление - колективно пътуване. Хората масово започнаха да се организират, за да пътуват заедно от точка А до точка Б, поделяйки си разходите.

В интернет вече има сайтове, в които се организират подобен род сдружения. Един от най-популярните е сайтът 3na100.com (3/100), който е предназначен изцяло за споделяне на пътувания с лични мотори и коли.

Това е интернет базирана посредническа платформа, подпомагаща осъществяването на контакт с хора, които желаят да пътуват в посока, следваща вашата.

След регистрация в сайта просто заявявате накъде сте тръгнали или желаете да отидете. Намират се и други хора, които са се отправили към същото място и просто се договаряте да го направите взаимно.

Няма значение дали е на дълги или на по-къси разстояния. Може да пътувате заедно до работа, университета, при родители и познати, на почивка или където решите, при това изгодно и като съхраните удобството на личния автомобил. В този и подобните нему сайтове може да се търси както превоз, така и пътници.

Това дава прекрасна възможност да откриете шофьор с личен автомобил, ако вие самият нямате кола или пък пътник, с когото да споделите разходите за пътуването с мотор.

До момента само в 3na100.com са регистрирани близо 5000 потребители. Сред последните оферти за колективно пътуване вчера бяха по направленията София - Казанлък, София - Царево и Асеновград - Бургас. В столицата се предлагаше придвижване в комплект от ул. "Народно хоро" в Овча купел до метростанцията при "Вардар" и от комплекс Цариградски до Младост 1. Пресен пример е и оферта на мъж с никнейм Благой. Той предлага споделено пътуване от Велико Търново до София. Веднага трима желаещи се записват.

"От Г. Оряховица съм, ще пътувам за София на 25 септември. Интересуваме тарифата, на която возите. С дете ще съм на 7 г. и ще искам да ме оставите на летището", пише Рени.

"Планирам пътуване от София до Бургас на 16 август, четвъртък, след 18 часа, двама сме, имам място за още трима в колата - може да си разделим пътните по 15 - 20 лв.", предлага Тони.

Подобни оферти и дискусии изобилстват. Друг пък се хвали, че така е успял да стигне до Виена, а трети вече за втори път пътува по този начин до морето. Пътуването с мотор до брега му излязло 20 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай