На 14 февруари става ясен изпълнителят за оградата с Турция

На 14 февруари става ясен изпълнителят за оградата с Турция  | StandartNews.com

Хасково. На 14 февруари окончателно приключват процедурите за изпълнител на оградата с Турция и ще стане ясно кой ще свърши работата, това съобщи в Хасково военният министър Ангел Найденов. Той уточни, че по подготовката на терена за изгрaждане на съоръжението на границата работят 50 военни от инженерните части.

 

Министър Найденов припомни още веднъж, че изграждането на оградата ще ни струва 9,6 млн.лв, което е повече от окончателния вариант на проекта за 8, 1 млн.лв, а оскъпяването се дължи на пропуснатите калкулации за разходи за квартири и командировъчни.

 

При посещението си в поделение 52 740 Ангел Найденов обяви още, че военното ведомство ще даде безвъзмездно 13 декара площ в близост до центъра на града, поискани от община Хасково за изграждането на Мемориален парк на 10-ти родопски пехотен полк. Преди време мястото на бившите казарми беше разчистено , а през 2013 г. реставриран паметникът на Родопци като част от честванията, посветени на 100-годишнината от Балканската война. През декември миналата година бяха докарани със съдействието на Министерството на отбраната от музейната експозиция на военноремонтния завод ТЕРЕМ и две внушителните артилерийски оръдия. Идеята е мястото около паметника на 10-ти Родопски полк да бъде облагородено и превърнато в парк.

 

Министър Ангелов коментира още,че на територията на община Хасково има общо 30 имота с отпаднала необходимост. Бъдещето на 7 от тях се обсъжда във военното министерство.

 

Той обяви, че продължават опитите на ведомството имотите да бъдат продаване, а не само те да се отдават безвъзмездно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай