МВР е участвало в акцията в Костинброд

МВР е участвало в акцията в Костинброд | StandartNews.com

София. По искане на Прокуратурата служители на МВР са участвали в проверка на печатница в Костинброд, съобщиха от пресслужбата на министерството. Участвали са служители на различни структури на полицията по искане на изпълняващия длъжността прокурор на София Роман Василев.

„Вчера (10 май 2013) по искане на и.д. градски прокурор Роман Василев до главния секретар на МВР Калин Георгиев служители на ОДМВР - София, РУП - Костинброд и части на Специализираните полицейски сили към ГД "Национална полиция" са участвали в проверка на Софийската градска прокуратура и ДАНС в печатница в град Костинброд", обясняват от МВР.

Във връзка с изразени съмнения за неправомерно полицейско присъствие около въпросната печатница за времето, през което са печатани бюлетините, сме длъжни да уточним, че съгласно Изборния кодекс, МВР осигурява охраната на изборните помещения, изборните материали и дейността на избирателните комисии. Осигурява и охрана на транспорта с бюлетините до областните управи и местата за съхранение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай