Сряда,

Мутафчиев ял бой заради фалшив некролог

От: Агенция Стандарт -
353
Мутафчиев ял бой заради фалшив некролог
A
A
A

Винаги усмихнатият Христо Мутафчиев разкри в ефира на bTV, че "Човекът с противната бодрост" е прякор, който получава от драматурга Юлия Дачев, който написва пиесата “Пансион за кучета”. 

Христо Мутафчиев и семейството му прекарват Коледа при близки приятели във Варна, а на Нова Година гледа постановката “Бурята” в Народния театър. 

Винаги усмихнатият Мутафчиев сподели, че "Човекът с противната бодрост" е прякор, който получава от драматурга Юлия Дачев, който написва пиесата “Пансион за кучета”. 

Христо Мутафчиев и семейството му прекарват Коледа при близки приятели във Варна, а на Нова Година гледа постановката “Бурята” в Народния театър. 

“Като малък всяка година се молих на Дядо Мраз да има сняг на Нова Година и помня как една година дядо ми дойде да ме събуди през нощта, защото беше завалял сняг”, спомни си Мутафчиев за празниците от детството му в Карлово.

Сармите на майката на Христо Мутафчиев за известни сред приятелите му, защото тя редовно ги е завивала докато пътуват с колата към София.

“Майка ми знаеше, че храната обединява семейството. Храната като къкрене, събиране около масата и споделяне”, сподели актьорът. 

“Винаги ми се вдига адреналинът, когато гледам как хората играят хора, особено на Йордановден. Танцът е себеизразяване", допълни той.

Самият Мутафчиев никога не е скачал за кръста в ледената вода, но е скачал от водопад.

Христо Мутафчиев споделя, че е бил щуро дете. Като малък дори си прави собствен некролог, за да види как ще реагират родителите му, за което изяжда “торба бой”. 

“Отварям вратата, а те в коридора и ми казват “Опечаленото семейство те очаква”, разказа за комичната случка актьорът. 

“Много се гордея с моите деца. Те са изключително добри и талантливи. Всеки си има своя път и характер”, сподели Мутафчиев. 

Актьорът смята, че бедността - и във финансов, и в духовен план, както и това, че българинът дълго време е бил лъган - са причините често успелите хора да са трън в очите на народа смята актьорът. 

Миналата година Христо Мутафичев прави моноспектакълът “Плач на ангел” на Стефан Цанев. 

“Едва ли времето ще допусне втори Стамболов, но със сигурност нашето общество има нужда от личности с характера на Стамболов”, каза актьорът.

Христо Мутафчиев каза, че не познава лично новия министър на културата, като е поискал срещи с него, но все още не са се осъществили. Актьорът е готов да му помогне, ако министърът на културата го потърси. 

“Чисто стратегически го пазят от срещи с когото и да било, защото това момче трябва да навлезе в материята. На мен ми трябваха две години да разбера къде съм влязъл, когато станах председател на Съюза на артистите в България", каза Мутафчиев. 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com