Мръсно обвинение срещу Илон Мъск, ще се измъкне ли милиардерът

Той отрича твърденията като “напълно неверни” и ги определя като "политически мотивирани"

Мръсно обвинение срещу Илон Мъск, ще се измъкне ли милиардерът | StandartNews.com

Милиардерът, създател на автомобилната компания "Тесла" (Teslа) и собственик на космическата фирма Спейс Екс (SpaceХ) Илон Мъск, отхвърли обвиненията срещу него в сексуално посегателство.

Обвиненията срещу Мъск са свързани с инцидент от 2016 г., когато по време на полет до Лондон той поискал масаж в стаята си и предложил секс на служителката.

Най-богатият човек в света отрича твърденията като “напълно неверни” и ги определя като "политически мотивирани". Мъск заявява, че в миналото е гласувал за демократите, защото са били “партия на добротата,” но, след като са се превърнали в “партия на разделението и омразата”, вече не може да ги подкрепя и ще гласува за републиканците.

Стюардесата от въпросния полет е работила като член на екипажа на компанията "Спейс Екс", a изискването било тя да бъде и масажистка.

Не се съобщава името й, но според интернет изданието “Инсайдър” две години по-късно анонимната стюардеса и най-богатият в света са постигнали извънсъдебно споразумение за 250 000 долара, което включва и клауза за запазване на поверителност.

Сара Нелсън от синдиката на стюардесите критикува Мъск, като посочи, че предприемачът смята, че "богатството му дава правото да прави всичко, което пожелае, но трябва да знае, че корпоративна Америка вече не притежава властта, която се опита да вземе от работниците, защото те са осъзнали стойността и силата, която имат заедно”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай