Мръзнем на минус 3 градуса през октомври

Мръзнем на минус 3 градуса през октомври | StandartNews.com

София. Жълт код заради обилни валежи е обявен за понеделник за Североизточна България, показва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

Кодът е за областите Силистра, Русе, Разград, Шумен, Търговище, Варна и Добрич. В тях се очакват големи валежи от дъжд, със сумарни количества за денонощието до около 30 л/кв.м.

Топли и студени дни ще се редуват през октомври. Най-високите температури през есенния месец ще бъдат от 21 до 26 градуса, а най-ниските между минус 3 и 2 градуса. Това съобщи Марияна Попова, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН, цитирана от БТА. Според нея се очаква средната месечна температура на въздуха през октомври да бъде около нормата. За равнините тя е между 11 и 15 градуса, а в планинските райони - от 4 до 8. Валежите също няма да бъдат повече от нормалното количество за този период на годината.

Месец октомври ще започне със студено време, предупреди синоптичката от БАН. Температурите ще се понижат, ще бъде ветровито и дъждовно. През втората седмица от октомври ни очакват повече слънчеви часове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай