Може да се дари кръв за колегите от БГНЕС и в София

Може да се дари кръв за колегите от БГНЕС и в София  | StandartNews.com

Организирана е акция в Националния център по трансфузионна хематология, който се намира на улица "Братя Миладинови" 112 в София за даряване на кръв за колегите от БГНЕС, които вчера претърпяха тежка катастрофа.

От 13.00 до 16.00 часа днес в Центъра по трансфузионна хематология всеки, който има възможност и желание да дари кръв за двамата тежко пострадали, може да го направи в София като при посещението си в центъра каже, че дарява кръв за болницата в Ловеч за Светломир Генев и Любомир Янев.

На 24 септември, четвъртък, от 8.00 до 12.00 часа и от 13.00 до 16.00 часа в Националния център по трансфузионна хематология отново ще може да се дарява кръв.

Светльо и Любо все още са в болницата в Ловеч. Двамата са в тежко състояние на апаратно дишане. За днес бе планувано транспортирането им към Плевен, но състоянието им не позволи това. По обяд днес, екип на Военномедицинска академия от София отпътува към Ловеч, за да ги прегледа и да прецени дали могат да бъдат транспортирани към столицата. Заради тежкото им състояние има нужда от кръводарители. Екипът на БГНЕС, който се намира в болницата в Ловеч вече дари там кръв, много колеги, близки и приятели също се присъединиха към тях. Кръвните групи на колегите са АБ положителна и А положителна. Най-голяма е необходимостта от А положителна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай