Моника Белучи: Привлича ме тъмната страна

Моника Белучи: Привлича ме тъмната страна | StandartNews.com

Всички мислеха, че съм хубава, но глупава, признава кинозвездата

Моника Белучи е все така божествено красива и секси. "Привлича ме тъмната страна на човека", казва тя в интервю за the-talks.com. За италианската кинодива всичко започва, когато е на 13 и позира пред приятел - ентусиазиран местен фотограф. Години по-късно киното разпознава в нея лик, който иска да експлоатира. Бившата съпруга на Венсан Касел се снима по примера на Деми Мур гола и в напреднала бременност за изданието на "Венити феър" в родината си, за да протестира срещу италианското законодателство, което забранява зачеването с донорска сперма. Ражда първата си дъщеря на 39, а втората - на 45. Все още никой не знае защо Венсан и Моника се разведоха. И двамата отказват да коментират раздялата си. Знае се, че за 17-те години съвместен живот те неведнъж са се замисляли за развод, но всеки път са успявали да спасят връзката си. В последния си филм "Спектър" Моника играе дамата на Джеймс Бонд, както тя държи да бъде определяна. Ето признанията на изключителната дама.

Красотата е маска

Хубостта винаги е била пречка за мен. Особено, когато правех прехода си от модата към киното. Стана двоен проблем. Манекенството и красотата са най-лошите неща, ако искаш да пробиеш в киноиндустрията. Всички мислеха, че жена като мен задължително трябва да бъде и глупава. Беше като маска, която трябва да счупиш, за да покажеш какво има зад нея. Да покажеш кой си, за да може и другите да те открият.
Красотата привлича известно любопитство. Но Оскар Уайлд е казал, че тя трае само пет минути - ако не притежаваш нищо друго, което да задържи това любопитство. Не мисля, че щях да направя кариера, ако бях само привлекателна. Режисьорите не ти се обаждат заради това, а заради таланта. А благодарение на моя често избирам крайни персонажи.

Доказвам се пред себе си

Нямам необходимост да се доказвам пред другите - а само пред себе си. Имам нужда да изследвам света наоколо и вътре в мен. Ако някой дойде с нова идея или с нещо рисковано за правене, бих се съгласила. Това ме привлича. Обичам филми, които пораждат дискусии. Доста от лентите, в които съм се снимала, са правили това. "Необратимо", "Страстите Христови", "Малена" - и трите взривиха обществото. Харесва ми да изследвам тъмната страна. Ето затова станах актриса. Но не въртя постоянно филмите си. Гледах два пъти само "Малена" - и то след доста години. Беше забавно, въпреки че е много трудно да останеш обективен, дори и след толкова време. Освен това ми е досадно. Не желая дъщерите ми да стават актриси. Това е специална работа. Ако те ми кажат, че искат да станат рицари, няма да им забраня. Смятам, че е красиво да имаш страст в живота. Е, ако тяхната е актьорството, тогава нека се впуснат в него. Но е трудна професия. Трябва да се справят с толкова много неща. По-добре е да се занимаваш с този занаят, ако нямаш родители, които са в бранша. Бащата на Венсан беше актьор и на него изобщо не му беше лесно да намери собствена идентичност заради тази фамилна връзка. Аз пък идвам от друг тип среда, което е доста по-лесно. Но когато те сравняват с най-близките ти, последствията може да са тежки за теб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай