Мним таксиметров шофьор преби клиентка

Мним таксиметров шофьор преби клиентка | StandartNews.com

Таксиметров шофьор е пребил своя клиента, след като тя отказала да му даде бакшиш. Инцидентът станал в края на април месец с Полина Александрова, която в последната работна седмица трябвало да разпознае своя нападател. "Показаха ми черно бели копия на лични карти и набелязах няколко души, защото снимките не са цветни и не са и съвсем актуални", разказа тя пред Нова ТВ.

Тя е убедена услугите на коя таксиметрова компания е ползвала, защото е заснела с телефона си стикера в автомобила, показващ цените и името на фирмата. А ето и разказа й за това какво се е случило в края на април месец:

„Стигнахме до вкъщи и попитах шофьора колко му дължа и той ми каза „20 лева с бакшиша, сметката беше над 16 лева, но не беше 20 лева". Дадох му пари и му поисках касова бележка и го попитах как се казва, защото не видях служебна карта. В този момент той скочи и започна да се защитава. Аз му обясних, че бележката ми трябва, защото ще ми я осребрят от фирмата", обясни тя.

"Държах си телефона и го отключих. Камерата му беше включена, защото преди това бях на служебно парти. Когато той видя камерата побесня, защото реши, че ще го снимам, а целта ми беше да се обадя по телефона. Той ми взе телефона и го изхвърли през вратата и аз се стреснах. След това той ми хвана чантата и започна да ме блъска с нея. Тогава нещата от чантата се разсипаха в колата, докато аз оглеждах къде са ми нещата, той излезе от колата, дойде от моята страна и ме хвърли на асфалта пред блока, където живея. Аз се върнах към колата да си взема нещата и той пак ме хвърли", добави тя.

Инцидентът води до влошаване на стара травма, която Полина има. „Казаха ми, че имам хематом на бъбрека в следствие на травма", разказа тя. Данните на „Автомобилна администрация" показва, че само през последната година въпросната таксиметрова компания е получила над 50 акта за различни нарушения.

От фирмата обаче твърдят, че са изрядни и не вярват, че техен шофьор е извършил побоя. Въпреки това те обещаха, че ако се докаже, че става дума за техен шофьор, той ще бъде уволнен. По думите на собственика компанията съществува от 2 години и има 150 шофьора.

Проверка на Нова ТВ показала, че логото на компанията силно наподобява това на друга с далеч по-ниска тарифа, стикери, които да удостоверяват самоличността на шофьора липсват, а компанията превозва на максималната тарифа то 1,30 лева на километър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай