Млади гидове правят виртуален тур на София

Млади гидове правят виртуален тур на София | StandartNews.com

Нов сайт ще покаже всички интересни места в София, където с гордост може да заведете гостите си от чужбина. Страницата ще тръгне в интернет пространството на 11 септември. Идеята е млади хора да представят интересни места в София на свои връстници и така да привличат туристи у нас. На специалния сайт ще има и подробна информация за всички предстоящи културни събития в града.

Екипът има и амбицията да организира кратки курсове за "Млад гид в София". Завършилите този курс ще получат удостоверение и ще влязат в базата данни на сайта с координати за връзка, за да могат гости на столицата да се свързват с тях и да ползват услугите им.

София е кандидат за Европейска столица на културата 2019 г. и със сигурност ще се нуждае от млади гидове. Екипът, който се е заел с нелеката задача да организира мрежа от добре обучени и компетентни екскурзоводи, вече направи и първата си кръгла маса. Проектът се изпълнява със съдействието на програма ЕВРОПА и в сътрудничество със Столична община - район "Триадица".

Интернет страницата на сайта е www.ypg2sofia.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай