Младен Мутафчийски: Не съм бил кредитен милионер

Младен Мутафчийски: Не съм бил кредитен милионер | StandartNews.com

София. Никога не съм бил кредитен милионер, обяви бизнесменът Младен Мутафчийски, чието име излезе от списъка на Комисията по досиетата при разсекретяването на имената на лицата, които са били длъжници към банките „Тексим" и „Балканбанк" през седмицата.

„Милионер станах по-късно, като съм разчитал само на труда си. Това, че съм бил сътрудник, по никакъв начин не ми е помогнало," каза Мутафчийски пред bTV. Той се обиждал, когато го наричат така. „Винаги съм връщал кредитите си навреме," заяви той.

„Далеч по-късно станах милионер – с труд в продължение на много години, участвах активно в масовата приватизация, развивах производство в български предприятия," обясни още бизнесменът.

Мутафчийски смята, че бившите сътрудници на Държавна сигурност не са имали никакво преимущество в развиването на бизнеса си в началото на 90-те години на миналия век.
В коментар на псевдонима си Михайлов, той посочи, че не го е избирал и дори не го е знаел до разкритията на Комисията по досиетата. „За разлика от други хора, не съм се мъчил да опоскам досието си," заяви той.

Той обясни, че е бил вербуван на около 30-годишна възраст, когато смятал сътрудничеството като патриотичен дълг. „Не бих казал, че се гордея, но не се срамувам," каза още Мутафчийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай