Мизия се нуждае от 5,5 млн. за възстановяване от щетите

Мизия се нуждае от 5,5 млн. за възстановяване от щетите | StandartNews.com

София. От около 5 милиона и 500 хиляди лева се нуждае Мизия, за да се възстанови от щетите, нанесени след тежкото наводнение. Това обяви кметът на града Виолин Крушовенски пред БНР.

По предварителни данни разходите, които са необходими за покриване на щетите в публичния сектор в Мизия – училища, детски градини, пътни съоръжения като мостове, улична настилка, както и за изграждане на временни селища – са необходими около 1 милион и 100 хиляди лева, поясни той.

Към тази цифра трябва да се прибавят и оценката на щетите върху имотите. Общо са наводнени 828 имота, 120 от тях са негодни за живеене, тъй като 27 къщи са напълно срутени и предстои да бъдат съборени още 98 къщи, за да бъдат построени отново. Оценката на щетите върху данъчната основа е близо 4 милиона и 400 хиляди лева.

Формира се една сериозна цифра от 5 милиона и 500 хиляди. Към тези разходи не са прибавени разходите за изхранване. "Скоро ще се изправим пред проблема за изхранване на над 300 човека"- разкри още Крушовенски.

Военно- полевата кухня прекрати своята дейност. "От днес ние осигуряваме храната с продукти чрез дарения" - каза още кмета на Мизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай