Митрополит Антоний се включва в „Да изчистим България заедно"

Митрополит Антоний се включва в „Да изчистим България заедно" | StandartNews.com

Негово Високопреосвещенство Западно - и Средноевропейски митрополит Антоний ще се включи в кампанията на bТВ „Да изчистим България заедно" на 4 юни. Това стана ясно след среща мужду него и министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.

Антоний излезе с призив към миряните да опазват околната среда за Световния ден на климата.

„Трябва да се работи върху укрепване на екологичното съзнание. Благодарна съм, че Българската православна църква във Ваше лице се ангажира с тези послания", каза министър Василева. Тя разказа на митрополита за инициативите, които МОСВ провежда за екологичното образование на децата.

Трябва да възпитаваме младите хора да опазват природата, тя е дар от Бога. Опазването й е начин на живот. Защото Творението е поверено на Човека, за да го съхрани, а не да го унищожава", каза Антоний.

Митрополитът прие поканата на министъра да се включи в кампанията на bТВ „Да изчистим България заедно", в която МОСВ е основен партньор.

Министър Василева подари на владиката Червената книга на България. Антоний от своя страна я дари с копие на иконата на Св. Богородица Йерусалимска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай