Мисис България Ана Иванова бясна на маските в час

Защо допускаме геноцид срещу децата ни, възмущава се Иванова

Мисис България Ана Иванова бясна на маските в час | StandartNews.com

Една от най-успешните българки в чужбина и носителка на множество престижни титли, сред които и Мисис България - Ана Иванова, написа отворено писмо, разгневена от новата наредба за носенето на маски от деца в час. Ето какво написа тя в профила си в социалните мрежи:

"До здравния ни министър и до министъра на Образованието: Мили ми управници, с кой акъл вие смятате да задължите децата да носят цели 7 астрономически часа без да свалят маските си? Има деца с белодробни хронични заболявания, деца с аутизъм, деца с увреждания, които посещават тези училища! Как на едно дете с аутизъм или с увреждане ще му обясните, че е задължително да носи  маска в час, какво ще стане, ако дъщеря ми, която е с астма, получи пристъп в час, защото вие решите да наложите тъпата си заповед? И не само това! Как на един тийнейджър ще му наложите това? Да, едно училище без детския смях не е училище, но не можем и да рискуваме живота на всички педагози и живота на децата ни, казвайки ни всеки ден колко е страшно навън! Нещо сами май се опровергавате... Или още не сте усвоили парите от ЕU? Както пазим живота на възрастните, хайде и вие пазете живота  на рожбите ни!", не крие възмущението си завърналата се от Монако българка.

Тя се надява все повече хора да реагират срещу носенето на маски и ежедневния стрес с насаждане на вина към тях, че са потенциални заразители на възрастните хора. Но от десетилетия се знае, че носенето на маски от здрави деца дори води до опасност за здравето им с развъждане на вируси и бактерии в маските след 30-та минута.

"Кой ще поеме отговорност за вредите, които министрите нанасят върху децата ни?", пита с гняв мисис България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай