Министерско село кани Байдън. С какво ще го черпи

Чакат го за празника на 21 септември догодина, когато на мегдана варят неповторим курбан

Министерско село кани Байдън. С какво ще го черпи | StandartNews.com

Министерско село у нас покани новия американски президент Джо Байдън да му гостува и обеща да го почерпи с емблематична гозба.

ВИЖ ОЩЕ: Ето как Америка ликува с Байдън

Поздравителна телеграма и покана да им гостува изпратиха жителите на новозагорското село Каменово до новия президент на САЩ, съобщи дългогодишният журналист и хуморист Добрин Добрев. В текста се изтъква, че селото е родното място сегашния български министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, там живеел в момента и татко му.

Решението за поканата било взето минути след като станало ясно, че претендентът на демократите печели 20-те електорални гласа на щата Пенсилвания, пише "Монитор".    Гласуването на територията на местното Ганкино кафене (по името на собственичката) било явно и единодушно. В него се включили всички каменовци, участвали в залаганията за американските избори, в които до последно преднина имал досегашният президент Тръмп, признава Добрев.

В мейла, изпратен на официалната поща на Джо Байдън, имало уточнение, че го очакват да им гостува на 21 септември догодина, когато по традиция се провежда селският събор и се вари прословутият каменовски курбан.   „Няма нужда от подаръци, няма нужда да си носите мезета и напитки - просто идвате и сядате на първото свободно място на мегдана, за всеки случай можете да си донесете лъжица, но да е с по-едри дупки, за да хапвате от овнешкото без да пълните стомаха си с чорба!“, написали каменовци на 61-и американски държавен глава.

Инициаторът на поканата Добрин Добрев уточнява, че при евентуална невъзможност на Джо Байдън да откликне, с радост ще приемат и вицепрезидентката му, 55-годишната досегашна сенаторка от щата Калифорния Камала Харис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай