Министър Стоянович свика среща заради достъпа до операта

Министър Стоянович свика среща заради достъпа до операта  | StandartNews.com

София. Министърът на културата д-р Петър Стоянович покани тази сутрин в сградата на Националната опера в София вр.н. директор на СДВР комисар Ивайло Спиридонов и директора на дирекция „Обществен ред и сигурност" в Столична община Красимир Димитров, за да обсъди заедно с тях и с акад. Пламен Карталов достъпа на зрителите на оперните спектакли.

Спешната намеса на д-р Стоянович се наложи заради струпването на много хора по улиците около сградата на операта в последните вечери. По тази причина точно преди началото на спектаклите достъпът на зрителите до вратите на сградата е силно затруднен. В събота с операта „Рейнско злато", за която в София пристигат ценители от цял свят, за пръв път в България и на Балканите в четири последователни вечери ще бъде представен целият цикъл от легендарната тетралогия „Пръстенът на Нибелунга". Билетите са отдавна продадени, а зад спектаклите стои четиригодишен труд на режисьори, солисти, оркестранти, статисти, сценични работници.

Директорът на оперния ни театър акад. Пламен Карталов благодари на министър Стоянович за бързата намеса в името на изкуството.

„Сигурен съм, че ръководството на ПП „Атака", чиито офиси са в непосредствена близост със залата на Операта, ще прояви разбиране и ще съдейства на стотиците почитатели на това висше изкуство – Вагнеровата тетралогия, да стигне до публиката. Благодаря на СДВР и на кмета Йорданка Фандъкова за съдействието, а на акад. Карталов желая здрави нерви и успех, в който съм убеден", отбеляза министърът на културата д-р Петър Стоянович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай