Местят Сурва заради ЧНГ

Местят Сурва заради ЧНГ | StandartNews.com

Перник. Традиционният международен фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник ще се проведе на нова дата и на ново място в града, съобщиха от кметството. Обичайно маскарадът се прави на централния градски площад в последните събота и неделя на януари.

Предстоящото издание ще бъде изместено с една седмица назад заради Нова година. Тъй като 2 януари, когато ще се почива, ще се отработва на 24-и, Организационният комитет е взел решение фестивалът вместо на 23, 24 и 25 януари да се проведе на 30 и 31 януари и на 1 февруари. В момента се уведомяват с писма участниците от страната и чужбина за корекцията в датите.

Феновете на карнавала се вълнуват и къде ще се състоят традиционните дефилета на сурвакари и кукери от цялата страна и чужбина, защото централният градски площад е в ремонт по европейски проект и трудно ще бъде завършен напълно в оставащото време. Организаторите обсъждат три варианта за мястото на дефилетата, но окончателно решение за маршрута, по който ще минават групите, все още няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай