Мемоарите на Хари! Какво разкри за Даяна?

Книгата излиза официално на 10 януари

Мемоарите на Хари! Какво разкри за Даяна? | StandartNews.com

В ексклузивен откъс от новите мемоари на принц Хари сп. People разкрива за първи път как кралската особа преживява последните моменти на майка си принцеса Даяна преди нейната смърт.

Докато присъства на полуфинала на Световното първенство по ръгби през 2007 г. в Париж, тогава 23-годишният Хари кара през същия тунел, където майка му загина преди 10 години. В новите си мемоари, които ще излязат на 10 януари, той разказва за силната болка, която е изпитал.

В нощта на полуфинала принцът моли шофьора си да мине през същия тунел, в който Даяна е катастрофирала, и то точно с 65 мили в час. 

"Тръгнахме, минавайки през трафика, минавайки покрай Риц, където мама е яла последното си ядене с приятеля си през онази августовска вечер. След това стигнахме до отвора на тунела. Втурнахме се напред, минахме през ръба на входа на тунела - неравността, която уж е накарала мерцедесът на мама да се отклони от курса", пише Хари в мемоарите си и продължава:

"Когато колата навлезе в тунела, аз се наведох напред, наблюдавах как светлината се променя, наблюдавах как бетонните колони мигат покрай мен. Преброих ги, преброих ударите на сърцето си и след няколко секунди излязохме от другата страна. Седнах назад. Тихо казах: "Това ли е всичко? Това е нищо. Просто прав тунел." Винаги съм си представял тунела като някакъв коварен проход, присъщо опасен, но това беше просто кратък, прост тунел без излишни украшения. Няма причина някой някога да умре вътре".

След което накарал шофьорът отново да мине през тунела.

"Дълбоко в себе си се надявах да почувствам в този тунел това, което почувствах, когато ми дадоха полицейските досиета — недоверие. Съмнение. Вместо това, това беше нощта, когато всички съмнения отпаднаха. "Тя е мъртва", помислих си. Господи, тя наистина си отиде завинаги. Отивам до края, който се преструвах, че търся. И сега никога нямаше да мога да се отърва от него. Мислех, че шофирането в тунела ще сложи край или ще спре за кратко болката, десетилетието на неумолима болка. Вместо това донесе началото", разказва още принц Хари, предава "Дир".

Мемоарите му ще бъдат официално пуснати на 10 януари като интимен поглед към преживяванията му, които са формирали неговата индивидуалност.

През юли 2021 г. Penguin Random House обяви, че херцогът на Съсекс ще пише своята житейска история в книга, припомня People.

В книгата си Хари си спомня невъобразимата смърт на майка си и как се е развил животът му от този момент нататък.

Penguin Random House отбелязва, че книгата връща "читателите обратно към една от най-изпепеляващите картини на двадесети век: две млади момчета, двама принцове, вървящи зад ковчега на майка си, докато светът гледа в скръб и ужас."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай