Медици отбелязаха 20 г.от създаването на ЦСМП в Кърджали

Медици отбелязаха 20 г.от създаването на ЦСМП в Кърджали | StandartNews.com

Спешните медици в Източните Родопи отбелязаха 20 години от създаването на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали. През 2014 г. Центърът е оказал спешна помощ на 48 499 пациенти, броят им е колкото обслужените болни в една средна областна болница. Той се състои от 8 филиала, разположени на територията на областта като структурата е съобразена с международните индикативни стандарти и демографските особености на региона. В него работят общо 232 души - 16 лекари, 88 специалисти по здравни грижи, 35 медицински сестри и акушерки, 11 санитари.

„Ние сме на разположение по двадесет и четири часа през всички дни в годината. Оценяваме, че държавата вижда натовареността и отговорността на Спешната помощ и я определя като приоритет в сферата на здравеопазването", каза директорът на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков. Той благодари на всички институции за доброто партньорство и припомни, че през 2013 г. във филиалите в Ардино и Крумовград е тестван многофункционален апарат "Корпулс - 2" с възможност за пренос на данни в реално време.

Спешните медици бяха поздравени от областния управител Илия Илиев, кметовете на Кърджали и Крумовград Хасан Азис и Себихан Мехмед, управители на болнични заведения, шефове на здравни институции. Бе прочетен и поздравителни адрес от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. За проявен висок професионализъм и себеотрицание по време на бедственото положение през март 2015 г. ЦСМП Кърджали бе удостоен с Плакет на Министерството на здравеопазването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай