Драма с мече! Как го спасиха

Мечето е приютено от паркът за Мечки в Беласица

Драма с мече! Как го спасиха | StandartNews.com

Изгубено мече бе приютено от парка за мечки в Беласица, съобщиха от организацията "Четири лапи. Животното е спасено от служители на Природен парк Витоша, WWF и горските служби до село Костенец.

Паркът в Белица временно ще се грижи за малкото мече, спасено през изминалия уикенд. Животното е било открито в двора на вила в Костенец. Въпреки усилията на горските служители да върнат мечето обратно в гората, то продължава да се връща в селото.

Мечето е безопасно уловено и транспортирано в парка за мечки в Белица. Там то ще е под постоянно медицинско наблюдение.

От четири лапи посочват, че спасителната операция е протекла гладко, въпреки опитите на животното да хапе и драска, докато служители се опитват да го свалят от дървото, на което то се е качило.

Калина Вълчанова, главен гледач в парка в Белица заяви, че от момента на пристигането на мечето влиза в сила протокол за изолация на животното. Тя поясни, че достъп до него има само един човек, с цел то да не свикне с присъствието на хора. По думите й животното е доста стресирано и плаче през по-голямата част от времето, но се храни без проблеми и няма външни наранявания.

От "Четири лапи" подчертаха, че се водят разговори за настаняване на мечето в специализирания център за рехабилитация на кафяви мечки "Арктурос" в Гърция, откъдето вече са изразили готовност да се погрижат за него, пише news.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай