Мъж и жена се съдят за печеливш фиш

Мъж и жена се съдят за печеливш фиш | StandartNews.com

Двамата не могат да си разделят печалба от тотото

Мъж от Мездра заведе дело срещу приятелката си, защото според него забогатяла на гърба му. В молбата си до районния съд мъжът посочил, че между двамата съществувал договор за участие в тото тиражите, в които играели с общ залог.

Миналата година фишът им спечелил тлъста сума. Жената обаче прибрала парите за себе си и отказала да ги раздели с мъжа. Щастливката обявила, че тя сама е внесла залога и мъжът няма право да иска дял от печалбата.

Според показанията на мъжа от август миналата година двамата участвали съвместно в игрите на ТОТО 2 - 5/35 с три фиша, като си поделяли залога. Обикновено мъжът пускал фишовете, но за тиража на 22 ноември не могъл да отиде до тото пункта.

Той предал фишовете и парите на жената. След като числата били изтеглени, мездренчанинът видял, че са спечелили тлъста печалба. Той потърсил комбината си в залаганията няколко пъти, но не могъл да я намери.

След няколко дни я видял и я попитал как ще процедират с печалбата, но тя бързо попарила ентусиазма му. Жената започнала да се вайка, че е пропуснала да пусне фишовете и върнала парите за залога. Мъжът обаче се усъмнил и направил справка в тотализатора. От там разбрал, че печалбата е получена.

В хода на съдебния процес са разпитани няколко свидетели, които дали противоречиви показания и не били взети под внимание от магистратите.

Според съда твърдението, че между страните е съществувал неформален договор за съвместно участие в игрите на спортния тотализатор не може да бъде доказано. По тази причина искът за половината джакпот е отхвърлен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай