Мая Манолова стартира "В нашите ръце" от Сливен

Мая Манолова стартира "В нашите ръце" от Сливен | StandartNews.com

Националният омбудсман Мая Манолова даде старт на кампанията "В нашите ръце", която ще подпомага деца в трудно социално положение и деца в институции, от Сливен. Това се случи в хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов", където Манолова подари лаптоп на шестокласника Дейвид Дечев.

"Той ми писа, че има нужда от компютър, а няма възможност да си купи. Това писмо бе повод да стартирам националната кампания, която ще продължи през цялата година. Надявам се хората с възможности да помагат", заяви омбудсманът.

"Дейвид е отличник и носител на редица награди от конкурси. Той е дете на разведени родители и няма възможност да има компютър. Досега той е използвал компютър в градската библиотека. Днес занесохме лаптоп на Дейвид, който да му помага в работата. Много съм впечатлена от детето, от целия клас и от класния ръководител", каза Манолова, която е присъствала и на открит урок, посветен на 3 март.

Преди това Мая Манолова посети женския затвор в Сливен, където се оказа, че продуктите в лавката са с 30 % по-скъпи от другаде. "Имам доста забележки по отношение изолацията на жените, материално-техническата база и други. Следващата седмица ще представим доклад за състоянието на затворите и ще направим предложение за промени в законодателството", каза омбудсманът.

По-късно тя се срещна с кмета на Сливен Стефан Радев. Стана ясно, че община Сливен е изкупила цялата продукция на грънчарската работилница в интерната в село Драгоданово, който бе посетен от Манолова при предишното й идване в общината. С получените средства ще бъде назначен педагог, който да работи с децата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай