Мая Манолова: И аз платих такса за включване

Мая Манолова: И аз платих такса за включване | StandartNews.com

И аз платих такса за включване след спиране на електричеството. Случи се преди около 4 месеца през лятото, когато бях забравила да платя. Това заяви националният омбудсман Мая Манолова пред журналисти в Сливен. Реакцията на Манолова дойде след като кореспондентката на БНР под Сините камъни Щиляна Василева разказа пред нея как за 1,19 лева неплатен ток на вилата й в Балкана се е бръкнала 19 лева за включване на електричеството отново.

"И това е при условие, че Върховният съд излезе с решение, че "такса включване" е незаконна. Това ще бъде един от моите приоритети", заяви Мая Манолова. Тя обяви, че отсега нататък ще дава Топлофикация-Сливен за пример при въвеждането на добра практика и индивидуален подход за работа с клиентите.

"В София нещата са съвсем различни. Тук, в Сливен, благодарение на ръководството на Топлофикация дружеството има повишаване броя на абонатите и подобряване на услугата", каза Мая Манолова. Тя се обяви за избирането на местен омбудсман в Сливен.

"Радвам се, че тази идея бе приета от кмета Стефан Радев, с когото се срещнах. Дадохме си срок от около 6 месеца, през които кметът да направи съответните стъпки в общинския съвет", каза Манолова. Тя съобщи, че в момента местни омбудсмани има в едва 11 от всичките 265 общини на България. Мая Манолова посети социално-педагогическия интернат в село Драгоданово.

"Считам, че подобен тип институции трябва да престанат да съществуват. В тях на практика се затварят деца за простъпки, за които големите хора не се съдят. Децата се държат без джобни пари, всеки ден от съществуването на подобен интернат означават по-малко детство за питомците му", каза Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай