Мъск стана бог. Връща зрението на слепи

Чип прави чудеса

Мъск стана бог. Връща зрението на слепи | StandartNews.com

Илон Мъск направи невероятното. Връща зрението на слепи. Стартиращата компания Neuralink, която е собственост на един от най-богатите хора в света, вече може да се похвали с още едно значимо постижение. Илон Мъск разкри, че компанията му е успяла да накара слепи маймуни да виждат с помощта на специална технология за мозъчни чипове.

„Имплантът Blindsight вече работи при маймуни. Разделителната способност ще бъде ниска в началото, но в крайна сметка може да надмине нормалното човешко зрение“, каза Мъск. Той подчерта, че нито една маймуна не е умряла или била сериозно наранена от тези устройства. Милиардерът отговори по този начин на критиките към Neuralink както от регулаторите, така и от групите за защита на правата на животните относно третирането на маймуни, които са ключова част от експерименталната работа на компанията.

Освен споменатия имплант, специално внимание се обръща на още един чип, създаден в компанията на Мъск. Чипът, наречен "Telepathy", позволява на потребителите да контролират компютрите с ума си. Американската Администрация по храните и лекарствата (FDA), одобри първата фаза на клиничните изпитвания на компанията миналия май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай