Мащеха преби 2-годишно с метла, счупи му черепа

Преди месец бременната Ганка пак пратила мъника в болница

Мащеха преби 2-годишно с метла, счупи му черепа | StandartNews.com

Бургас. 2-годишно дете бе пребито жестоко от мащехата си в айтоското село Дрянковец. Малкото момченце е настанено в бургаската болница с опасност за живота. От зверския побой то е с пукнат череп и мозъчна травма. "Оперирахме детето по спешност и сега е в реанимация, но най-лошото още не е отминало. Продължаваме да се борим за живота му", казаха дежурните лекари.

Трагедията станала в понеделник на обяд, докато бащата Стоян бил на работа. 23-годишната Ганка Димитрова

редовно раздавала правосъдие с шамари и ритници

На двете си собствени деца рядко посягала, но завареното дете възпитавала с жестоки побоища. Момченцето било от първия брак на съпруга й и тя се грижела за него, откакто навършило 10 месеца.

В злополучния ден Ганка побесняла, че завареното дете лудува и не изпълнява заповедите й. Грабнала метлата и започнала да го налага. По някое време захвърлила наказателния уред и го сменила с пръчка. Удряла детенцето, където свари, след това го оставила да скимти на пода в кухнята. Така го заварил бащата Стоян, когато се прибрал от работа. Детето дишало, но било цялото в кръв и не изглеждало никак добре. Той го грабнал и го откарал в болницата в Айтос. Лекарите там установили, че детето е с черепно-мозъчна травма и спешно го прехвърлили в шоковата зала в Бургас.

Мащехата се опитала да излъже лекарите, че детето е паднало,

но медиците не повярвали и повикали полиция. При разпитите тя признала, че собственоръчно го е пребила, защото я ядосвало. Показала и окървавената метла, с която го блъскала по главичката.

Ганка е задържана с полицейска заповед за 24 часа и в момента е в следствения арест. Предстои да й бъде повдигнато обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда, ако детето оживее. В противен случай тя ще отговаря за убийство, казаха разследващи.

След като й щракнали белезниците, мащехата се разплакала и започнала да обяснява, че завареното й дете я вбесявало с пакости и бели. Ганка, която е в напреднала бременност, се оправдала, че заради детето, което носи, не била на себе си. Най-малкото нещо я изкарвало извън равновесие и полудявала. Разследването обаче установило, че бременността не е единствената причина за побоя. Малкото момченце на съпруга й било подложено на системен домашен тормоз от мащехата си. Бащата признал, че често заварвал сина си насинен или с рани, но Ганка лъжела, че нараняванията са от падане.

Точно преди месец след пореден побой детето отново е било прието в болница. Тогава лекарите установили, че то е получило хематом на главата от жесток удар. Мащехата обаче ги заблудила, че детето паднало от леглото, докато скачало, и случаят изобщо не стигнал до полицията. Момченцето пък било прекалено малко, за да обясни какво точно се е случило. Бащата останал до последно в неведение, защото побоищата ставали в негово отсъствие.

Стоян работи от три месеца като пастир в село Дрянковец и по цял ден обикаля със стадото поляните. Преди това семейството живеело в Руен. Преместили се в айтоското село Дрянковец, защото Стоян си намерил там работа. Ганка има от първия си брак две деца, които живеят с тях, а съпругът й има от първата си жена момченце. Междувременно Ганка забременяла с тяхно общо дете, което ще бъде шестият член на семейството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай