Масажи със секс за шампионки (ОБЗОР)

Масажи със секс за шампионки (ОБЗОР) | StandartNews.com

Ученички от спортното училище в София обвиниха треньора си

Сексскандал разтресе спортна България. Столичната полиция проверява 65-годишния треньор по джудо и самбо Симеон Ценев, който е обвинен от свои ученички в блудства и дори изнасилване. Със случая се занимава Софийската районна прокуратура. Момичета, които учат в спортното училище в София, както и техните родители, публично обвиниха треньора в сексуално насилие. Ученичките са на 13 и 15 години. Една от тях е в националния отбор.

"Караше ме да лягам на леглото, той лягаше до мен и започваше да ме опипва. Пускал ми е порно и ми е казвал, че трябва да се уча от тези неща. Карал ме е дори да опитваме някои работи. Целувал ме е по тялото, докато съм била съблечена".

Потресаващият разказ е на едно от момичетата, което твърди, че е било жертва на похотливия си треньор. Друга ученичка пък твърди, че дори е изнасилена. "Успявал е против моето желание да осъществи полов контакт с мен. И не можах да се предпазя по никакъв начин. Опитвах се, но не успях. Беше ме много срам", разказва потърпевшата.

Момичетата твърдят, че Ценев се е гаврил с тях в продължение на месеци. Ученичките обаче били изплашени и са се срамували да огласят какво им се случва. Треньорът Ценев пък ги заплашвал, че ако разкажат на някого, ще бъдат изключени от училище. Извращенията са ставали зад стените на школата за шампиони по бойни спортове на ЦСКА в София. След дълго мълчание едно от момичетата се осмелява да проговори. Разказва всичко на педагогическия съветник на спортното училище. "Бях толкова изненадан, толкова възмутен. Направо съсипан. Още на 22 декември м.г. съм издал заповед по никакъв повод и веднага да ми сигнализират Симеон Ценев да не влиза в залата", казва директорът на спортното училище Васил Вутев.

Жертвите на Ценев го избрали за треньор, защото бил легенда в спортните среди, с над 30 години опит, някога дори е бил начело на националния отбор по джудо. Клубът му имал и договор с училището, в което учат момичетата.

Треньорът внимателно подбирал жертвите си. Започвал да ухажва девойките с обещания за европейски и световни титли, съпроводени с бащински прегръдки и целувки. Треньорът се интересувал в подробности от личния живот на жертвите си и така успявал да ги манипулира. Набелязвал си ученички, които са на пансион и са далеч от родителите си. Помагал им в битов план, вършел услуги и им съдействал при проблеми. Според разказите на оплакалите се момичета Симеон Ценев дал воля на мераците си, докато им правел рутинните масажи след тренировки.

Самият ветеран реагира бурно на обвиненията. Според него става въпрос за грозни инсинуации, в които момичетата са използвани.

"Глупости пълни. Аз съм на такава възраст, че съм загубил еректилни рефлекси. Не съм им причинил нищо", категоричен е Ценев, който има съпруга и две дъщери. Според неговата версия родител на едно от момичетата играел комбина с треньори, които искали да вземат залата.

Федерацията: Отстранихме го още преди Нова година

Симеон Ценев е отстранен от Треньорския съвет на Българската федерация по джудо още преди Нова година, стана ясно днес. На 20 декември м. г. в БФД постъпил сигнал от директора на спортно училище ЦСКА Васил Вутев за нерегламентирани срещи и прояви на Ценев с част от момичетата в отбора.

Още на следващия ден генералният секретар на федерацията Асен Коруджиев свиква извънреден Управителен съвет, на който запознава членовете за сигнала.

"На заседанието беше категорично решено да се извади Симеон Ценев от треньорския съвет до изясняване на случая. Федерацията по джудо не може да назначава или уволнява треньори и специалисти в отделните клубове, както в случая с ЦСКА", се казва в декларация на ръководството на БФД. От там са предложили на президента на джудо клуб ЦСКА да изключи от заемане на ръководна, треньорска и всякаква дейност Симеон Ценев до изясняване на случая.

"Подобен казус никога не е съществувал в историята на българското джудо и апелираме към всички наши състезатели, треньори, деятели и ръководители, освен да сезират правораздавателните органи, да подават информация и до нашата федерация.

БФДжудо вярва и се надява случаят "Симеон Ценев" да бъде разгледан от компетентните органи и до оповестяване на решение този казус няма да бъде коментиран от членове на федерацията", се казва още в декларацията на БФД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай