Манолова към децата за 1 юни: Бъдете непослушни

Манолова към децата за 1 юни: Бъдете непослушни | StandartNews.com

Мили деца, първо искам да ви честитя Деня на детето – 1 юни. Бъдете щастливи, усмихнати и не много послушни, защото детството е единственото време в живота, в което не просто се разрешава, но и се очаква да бъдете непослушни.

Това каза омбудсманът Мая Манолова в Казанлък на децата във фризьорския салон на Станимир Нанчев – Стенли.

Малчуганите бяха дошли на връх своя празник да подкрепят инициативата на стилиста „Надеждата е красива", дарявайки своята коса за изработване на перуки в помощ на деца с онкологични заболявания.

„Пожелавам ви прекрасно лято, да го изживеете в приключения и игри, да сте здрави и бодри. За мен е изключителна чест да бъда тук, сред вас, респектирана от вашата доброта. С това, че помагате на други деца, дарявайки своите коси, вие правите не просто един благороден жест, а ни давате всички основания да смятаме, че когато има такива деца като вас, има надежда за България и за нашето бъдеще като нация. Това е един голям урок по доброта и човечност, на който присъстваме всички възрастни. Поздравления за вашите родители и учители, затова че са ви възпитали по този начин, допълни още Мая Манолова.

Тя награди всички хлапета с почетния приз „Добро сърце", свидетелство за благородство, мъдрост и зрялост.

Общественият защитник благодари за възможността да стане част от инициативата на организаторите на кампанията „Надеждата е красива" - Станимир Нанчев – Стенли и Даниела Лекина, заместник-председател на ОбС - Стара Загора и подчерта, че тяхната кауза заслужава пълна подкрепа.

На свой ред коафьорът зарадва Омбудсмана с четирилистна детелина, намерена и откъсната в градинката на салона минути преди тържеството.

„Искам да благодаря на г-жа Манолова, че ни намери в Казанлък и намери добрите сърчица, които награди, както и инициативата на Стенли. Да пожелаем още такива добри сърца и наистина да се намира кой да благодари, защото е много важно да можем да благодарим и оценяваме направеното добро", каза кметът на Казанлък Галина Стоянова.

Омбудсманът участва и в тържеството по случай детския празник на градския площад, където раздаде на малчуганите пълна кошница с шоколадови бонбони.

По-късно през деня Мая Манолова посети и двата центъра за настаняване на деца от семеен тип в ЖК „Изток", като зарадва децата в тях с образователни играчки – музикални книги, енциклопедии, пъзели, конструктори, монополи, тебешири, за да рисуват на открито и др.

"Знаете ли коя съм аз", обърна се Манолова към тийнейджърите в едно от защитените жилища. "Даааа, Мая", отвърнаха й те. А 11-годишният Неделин реши да покаже по-задълбочени познания и допълни: "И си премиер". "Не, по-хубаво, омбудсман съм и защитавам правата на децата, така че ми пишете или се обаждайте, ако имате проблеми", засмя се Мая Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай