Малката Сияна от Старозагорско е бебе на 2014 г.

Малката Сияна от Старозагорско е бебе на 2014 г. | StandartNews.com

Стара Загора. Традиционно в първите дни на новата година се избира бебето на годината. Победителката за 2014-та г. е малката Сияна от Николаево, Старозагорско, съобщи бТВ. По план тя е трябвало да се появи на бял свят в края на януари, но изненадва родителите си докато са на трапезата в Новогодишната нощ. 

„Терминът ми беше на 29 януари, на 31 декември ме хванаха болките, както си стояхме на масата. Дойдохме в родилния дом и в 00,01 ч тя се роди", разказва майката Силвия Петкова. Момиченцето тежи 2 570 грама и е 47 сантиметра. Малката Сияна е второто дете в семейството на Силвия и Мирослав.

В 3-ата минута на 2014 г. във Варна пък се ражда Виктория. „Подготвих новогодишната трапеза, дойдоха гостите и аз тръгнах, така се получи. Два дни след термина се роди бебето", казва майката Десислава Василева. Виктория е второто дете в семейството. Имат още една дъщеря, която е в първи клас.

На 1 януари са се родили общо 96 деца. "През миналата година родените в България деца са били 61 774", каза организаторът на кампанията „Бебе на годината" д-р Антония Григорова. Броят на ражданията в страната ни тревожно намалява. Тенденцията е същата и в Европа, с изключение на Ирландия и Франция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай