Махнаха Лили Маринкова от БНР

Махнаха Лили Маринкова от БНР | StandartNews.com

Известната журналистка Лили Маринкова напуска БНР. Тя беше изненадващо освободена от поста директор на програма "Хоризонт". "Събирам свой нов екип. Лили Маринкова има навършени 62 години и излезе в пенсия", мотивира решението си шефът на радиото Александър Велев пред "Стандарт". Той отрече информацията, че е избухнал скандал заради освобождаването й.

"Няма такова нещо, извиках я в кабинета си", каза шефът на БНР. И съобщи, че Маринкова няма да продължи да води предаването "Неделя 150" поради навършване на пенсионна възраст.
То ще продължи да се излъчва в ефира на БНР, но с друг водещ. "Велев ми каза, че съм съсипала "Хоризонт", обясни Маринкова пред "Стандарт". "Прати ме на борсата, защото не ми достигат две години стаж за пенсия", допълни тя. Хора от радиото твърдят, че журналистката и Велев са били в обтегнати отношения. Екипът на програмата е бил събран в следобедните часове днес и им е представен новият шеф Васил Велев. След това е съобщено на Маринкова, че трябва да сдава поста. Журналистката бе назначена за директор на "Хоризонт" от предишния шеф на радиото Радослав Янкулов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай