Made in BG. Вълшебна наша певица чистела входове

Как се препитавала изпълнителката на легендарна песен

Made in BG. Вълшебна наша певица чистела входове | StandartNews.com

Емблемата на родната естрадна музика Ани Павлова, изпяла вечния шлагер "Пътнико свиден, пътнико млад“, вече живее в чужбина, след като е била покосена от инсулт. В последните години стана ясно, че тя се е редила редовно на опашки за безплатен обяд в центъра на София заедно с бездомници и крайно бедни хора. Преди това пък имаше информация, че е чистила входове на блокове в столицата срещу символично заплащане, за да се издържа.

Нейни близки от естрадните среди казват, че към момента тя живее при единствената си дъщеря в странство. След като неотдавна получила инсулт, щерка ѝ я взела да я гледа при себе си. 90-годишната певица се възстановила от мозъчния удар и била добре. Не искала обаче никакви медийни изяви и не поддържала контакт с почти никого от някогашните си приятели в естрадата.

Финансовите проблеми на Ани Павлова започнали още през 90-те години на миналия век, когато се говореше, че била измамена чрез финансова пирамида и загубила абсолютно всичките си пари.

После познати на звездата от социализма споделиха, че имала нищожно ниска пенсия и затова припечелвала някой лев като чистачка на входове на столични кооперации, докато все още била по-здрава, за да може да оцелява. Павлова става прочута с патриотичния шлагер "Нашата мила родна страна“, обявен за "Мелодия на годината“ за 1972 г. Носителката на приза "Заслужил артист“ пее до началото на 90-те години, след което се скрива от светлината на прожекторите.

Последното интервю, дадено от изпълнителката на патриотичния рефрен "Пътнико свиден“, е през 1996 г. Оттогава тя изпада в забвение. През 2021 г. Министерството на културата излъчи парични награди за именити певци, автори и музиканти от "Златният Орфей“ и естрадата, които те да получават в срок от 3 години. Името на Ани Павлова се появи във второ, разширено издание на списъка с отличените, но то не мина одобрение, пише "Ретро".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай