Лятно кино без пари и в София

Лятно кино без пари и в София | StandartNews.com

София. Реставрираното лятно кино в Елена посреща в понеделник вечерта "Кецове", а във вторник на хълма Вароша в Ловеч ще се радват на "Лора от сутрин до вечер".

Пътуващото кино на БНТ продължава националната си обиколка с две прожекции в София. На 15 август жегата ще бъде разхладена от емоциите в "Прогноза" на естрадата в Борисовата градина. В петък вечер, която по традиция е запазена за забавления, БНТ и столичното кметство предлагат на публиката да се разнообрази с "Лора от сутрин до вечер" в парка на НДК на мястото, вече прочуто като "Арт спейс". Началото е в 21 часа и входът е свободен.

Сред последните спирки преди София беше Нови пазар с "Кецове" в лятното кино "Република", в което са прожектирани филми до средата на 90-те години, а днес е частна собственост. Страстите се разгоряха и на площада в Разград, който се изпълни за минути. В миналото в града е имало 5 киносалона и един летен екран. Днес всички те са в историята. Във Велико Търново гледаха "Кецове" пред старото лятно кино, а сега там се изгражда и ново. Рекорден брой, 2500 зрители, пък гледаха "Прогноза" в летния театър в Горна Оряховица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай