Лувър върху тялото

Лувър върху тялото | StandartNews.com

Закодираме в рисунки и надписи съкровените си мечти и послания
3D татусите шокират с реалистични изображения на окървавени мускули и счупени ребра

От пещерната епоха до дигиталното нашествие днес - татуировките винаги са били на мода. Ако татусът беше личност, то той щеше да е знаменитост на всички времена. Колекционерите на татуировки носят върху себе си изкуство, което издава техния характер, култура, религия или посвещение към някого, когото обичат. С малко повече познания можете да разкодирате нечия татуировка интерпретация, мечта или символ.

"Модификациите по тялото винаги ще са актуални, а дизайнът при татуировките придобива екстремни измерения в търсене на шокиращи резултати. И ако татуировките в момента са мейнстрийм, единственият начин да се откроят по-силно е да изскачат изпод кожата фрапиращо. Тенденциите в света на мастилото непрекъснато се променят, а иновациите в лазерната индустрия позволяват вече бързо и лесно премахване на татусите. Това допълнително засилва и развива екстравагантността в рисунъка", разказва Анжелика Петрова. Тату изкуството отдавна е преминало отвъд границите на натруфените йероглифи и символи. Все по-дръзки са рисунките, оцветяващи огромни части по тялото с реалистични 3D образи. Окървавени мускули, зъбати чудовища, счупени ребра, шевове по разголени женски гърди. Наблюдаваме поразителни крайности в татуировките, чиято роля е преди всичко да провокират и скандализират, да накарат минувачите да се обърнат няколко пъти. Когато става въпрос за модерни стилове, напоследък все повече се забелязва френското влияние в татуировките: Art Nouveau, абстракционизмът, акварелът. Тези течения добиват популярност в Европа и отвъд океана. Инструментите за правене на татуировки също стават все по-новаторски. Тату сцената се развива и модернизира с всички тези технологични нововъведения. Вече има специализирани приложения, чрез които може да бъде създаден цялостен 3D компютърен дизайн директно върху "тялото" на клиента, така че да има възможност да види как ще изглежда в бъдеща проекция татуировката. В творчеството няма граници, всеки може да интерпретира своите видения върху кожата и ако това се случва заедно със сливането, то тези късчета изкуство върху телата са едни мобилни съвременни "лувъри", казват майсторите с игла.

Перо върху ръката, ако искаш да летиш

Татуировките върху ръцете са доста болезнени, но винаги ще са актуални. Пръстите, юмруците и дланите могат да бъдат декорирани с внимание и с голямо въображение във всички възможни тату стилове. Някои артисти дори са експерти само по татуировки върху ръце и създават уникални неща.

Като говорим за общоприети вкусове, няма как да не споменем, че перата са супер модерни. Свързват се със стремежа към полет, виталност, освободеност и с порива към духовност. Котвите също винаги са били предпочитани, израз на надежда и спасение, на вяра. Притежателите им обикновено са преживели някаква житейска буря или корабокрушение.

Звездите на Риана са летен хит

Клиентите все по-често избират рисунки, които копират татуировките на някоя холивудска знаменитост. Традиционните племенни татуировки са модерни още от 90-те, но винаги ще бъдат актуални. Маори татуировките и келтски символи са любими на много известни хора, сред които Роби Уилямс и Дуейн Джонсън-Скалата.

Сред летните тенденции са звезди от вътрешната страна на ръката си, шията или пръстите. Една от татуировките на Риана са звездички, които започват под линията на косата и продължават по гърба си. Сиена Милър ги има на рамото си.
"Ръкавите", които станаха супер популярни покрай Уентуърт Милър, звездата в "Бягство от затвора", винаги ще бъдат фетиш на тату феновете. Хит по тях са анимациите, геймърските мотиви, биомеханиката, религиозната символика, будистките препратки.

Ръкописните надписи се поръчват често. Татуират се текстове от вътрешната част на ръката или на крака. На иврит, подобно на Дейвид Бекам, или елфически - както на футболиста Фернадо, или като цитат от Шекспир /Меган Фокс/.
Капанът на сънища е също много модерна татуировка сред дамите през последните няколко лета, откакто Майли Сайръс си направи такава. Капаните за сънища се използват в много индиански култури, за да защитят човека, докато спи. Окачват се над леглото и се смята, че улавят лошите сънища и пускат само добрите мечти. Символът "OM" , който е свещен при индуизма, също е сред предпочитаните татуси, счита се за божествена вибрация. Майли има и такава.

Съветите на специалиста
Пазете от слънцето новото си бижу
Анжелика Петрова, собственик на Angels Tatоо

Слънчевата светлина е най-големият враг на току-що направената татуировка. От агресивните UV лъчи не само ще избледнеят цветовете, но и се стимулира кървенето на раната, тъй кръвоносните съдове се разширяват. В продължение на поне 3 - 4 седмици е препоръчително да се пазите. Не слагайте слънцезащитен крем върху нова или прясна татуировка - следвайте инструкциите на вашия тату артист и покривайте зоната с дреха през първите няколко седмици. Може да използвате слънцепредпазна козметика, след като татуировката се е обелила и е възстановен първият защитен слой на кожата. Татуировка обикновено се счита за напълно излекувана след около 3 месеца, когато и кожата регенерира. След като премине оздравителният процес, трябва да продължите да пазите вашето ново бижу от ултравиолетовите лъчи. Преди плажа задължително нанесете крем със защита минимум 30 SPF.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай