Лоши новини! Какво сполетя мистър "Минута е много"

Проблемите на 85-годишния водещ

Лоши новини! Какво сполетя мистър "Минута е много" | StandartNews.com

Проблеми със семейството има лицето на БНТ, което никога няма да забравим Петър Вучков. Легендата, която водеше обичането от всички фенове на викторините предаване" Минута е много" от няколко месеца изживява същински ад, защото съпругата му не добре здравословно.

Вихра паднала и се контузила жестоко. Счупила няколко ребра и последиците от инцидента били много сериозни. След болничния престой тя била изписана, но най-трудното дошло, когато се прибрала у дома. Жената на Вучков не можела да мръдне от леглото. Нуждаела се от неговата асистенция 24 часа в денонощието и той бил неин болногледач, вместо да наемат непозната жена, която да върши тези задължения срещу заплащане. Водещият бил изключително притеснен, но не му тежало да помага на половинката си, която много обичал. Прогнозата на лекарите била оптимистична, но възстановяването ѝ щяло да отнеме време. Тя изпитвала силни болки, но не падала духом.

85-годишният култов водещ не отделял поглед от Вихра, защото досега тя винаги е била неговата най-силна опора. Самият той има преживени множество операции, последната от които бе преди няма и две години. Тогава Мистър „Минута е много“ претърпя сложна интервенция на щитовидната жлеза. Неотдавна оперира и очите си. Тв доайенът има и 4 байпаса на сърцето, които да го държат в кондиция. „При всичките ми операции Вихра беше при мен в стаята като съпруга, санитарка, каквото щете. Това за мен е нормално семейство. Всичките тези изроди, които си бият жените, това е съвсем друга работа. Ние такива не познаваме. Неприятните неща са само независимите от нас – това са болестите, нищо друго“, казва тв легендата за любимата си жена, с която нямат брак, но се обичат безкрайно.

Тя е негова трета официална половинка. Първата му съпруга е Цветана Манева, като бракът с нея е доста краткотраен. Втората му съпруга си отива след заболяване и Вучков остава сам с двамата си синове. После среща Вихра, която също има син. Трите момчета израстват заедно и си подават ръка при нужда. Първият син Иван завършва режисура на монтажа и работи като компютърен специалист. Вторият – Никола, завършва фармация, съпругата му също. Живеят охолно в Швейцария, хвали се тв легендата. Третият син Петко, който е биологично дете на Вихра, завършва счетоводство. „Считам го за свое дете. Той е в САЩ заедно със съпругата си – китайката Локсий, и невероятното им дете Зоуи. Моята внучка! Дете, което свири фантастично на пиано“, казва Вучков.

С Вихра са благодарни, че децата не са ги оставили и им помагат много, особено финансово. Въпреки дългия си стаж на малкия екран водещият получава едва 523 лева пенсия. За мизерните пари той вини именно работодателите си от телевизията майка, които години наред го осигурявали на минимума, пише retro.bg.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай