Лолова и Ничев - вечна дружба

Лолова и Ничев - вечна дружба | StandartNews.com

"Пътят към Коста дел Маресеме" събра българи и евреи за премиера в София

Двама млади и влюбени мечтаят да отидат на Коста дел Маресеме. На картата на планетата обаче такова място няма. То е само илюзия и мечта в свят на война, насилие, унижение, невъзможна любов и в крайна сметка - смърт.
Екип от поне петдесет души се качи на подиума на "Синема сити", за да поздрави зрителите на премиерата на последния филм на Иван Ничев "Пътят към Коста дел Маресеме". Лентата под името "Българска рапсодия" е родният избраник в надпреварата за "широкия" списък на кандидатите за оскар за чуждестранен филм.

С мощни аплаузи залата поздрави блестящата Татяна Лолова - стара приятелка и любима актриса на Иван Ничев. Тя сърдечно се прегърна с екранния си син Мони Мошонов, български евреин, днес звезда в Израел.
След успеха си в "Аве" Анжела Недялкова, в ролята на Шели, потвърди, че родният екран основателно може да се радва на един талант с голямо бъдеще. Димитър Рачков, в елегантен тъмен костюм и без Мария, бе мощно аплодиран заради впечатляващата си игра в ролята на пиян полицай, дясна ръка на комисаря по еврейските въпроси Белев. Стефан Димитров трябваше за малко да изостави Богдана Карадочева, за да се поклони като автор на чудесната музика към филма. С "Пътят към Коста дел Маресеме" Иван Ничев завърши авторската си трилогия, посветена на спасяването на българските евреи от камерите на фашизма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай