"Лидл" пренесе Мондиала у нас

"Лидл" пренесе Мондиала у нас | StandartNews.com

Компанията събра дарения за млади надежди, удвои сумата за Добрич и Варна

Мондиалът в Бразилия тече с пълна сила, но и у нас футболните емоции са на макс. В четвъртък вечерта в това се убедиха над 400 гости на шоу, организирано от "Лидл България", Германо-българската индустриално-търговска камара и Американската търговска камара в България.

В прохладната зала с изкуствени терени в Драгалевци се събраха фенове от България, Германия и САЩ. Всички те наблюдаваха с интерес на две огромни тв стени съдбоносния двубой между Бундестима и американците (1:0). Естествено часове преди да се пренесат духом на "Арена Пернамбуко" в Ресифе, привържениците на "Цар Футбол" загряха подобаващо. За тях "Лидл" бе осигурил шведски маси, отрупани с всевъзможни мезета, ястия, сладкиши, плодове и напитки. Всичко бе избрано тематично според културата на страните, замесени във футболния спор - САЩ и Германия. Чревоугодниците облизваха пръсти, хапвайки вурстчета, кюфтенца, пържолки, пържени картофи, печени зеленчуци и какви ли не вкусотии.

Ценителите на женската красота плакнеха очи в чаровни девойки, облечени в екипи на Щатите и на Бундестима. За децата бе сглобен специален кът, където можеха да се забавляват на воля. Любителите на залозите пък даваха своите прогнози за САЩ - Германия в нарочни урни, борейки се за награди. Сред гостите имаше и редица футболни величия от близкото минало. Пламен Николов, Мариан Христов, Дани Боримиров, Саид Ибраимов и Георги Георгиев бяха само част от тях. Бившият страж на националния отбор и на "Левски" дори сложи ръкавиците и застана на вратата. От възможността да му бият дузпи се възползваха малки и големи. Най-майсторският единадесетметров удар обаче изпълни красива дама. Тя оплете коженото кълбо в мрежата зад Николов и заслужи неговите и тези на зрителите аплодисменти. За озвучаването и майтапите на събитието се грижеха известните радиоводещи Михаил Дюзев и Иво Райчев.

Деца от ДЮШ на "Сливнишки герой" (Сливница), облечени в екипите на отбора, пък донесоха и показаха шампионските си купи за победители в шампионата на София-област. Освен шоупрограма събитието имаше за цел и благотворителна кауза. В специална кутия се събираха средства за подпомагане на пострадалите в наводненията у нас. Това не е първата помощ, оказана от "Лидл" за бедстващите райони.

Още в първите дни на трагедията във Варна и Добрич компанията направи дарения за двата града. Сега за там ще замине още един камион с продукти от първа необходимост. Щом се появи на сцената, управляващият директор на "ЛИДЛ" за България г-жа Милена Драгийска обяви, че веригата ще удвои сумата от даренията. Страхотният жест на "Лидл" накара хората да пускат все повече пари в урните. Немските фенове имаха повече поводи за радост, защото Германия победи САЩ с 1:0 след страхотен гол на Томас Мюлер. Янките обаче също ликуваха, защото и те продължават към осминафиналите. В крайна сметка българи, немци и американци се подчиниха на максимата - "И да паднем, и да бием - пак ще хапнем и пием". САЩ и Германия остават в Бразилия и има сериозен шанс отново да се срещнат. Ето защо всички се разделиха с пожелания това да се случи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай