Леопард уби медитиращ монах

Раул Уолке от индийския щат Махаращра отишъл в гората, за да медитира

Леопард уби медитиращ монах | StandartNews.com

Монах в Индия е убит от леопард по време на медитация в гората, съобщава BBC News. Раул Уолке (Rahul Walke) от индийския щат Махаращра отишъл в най-близката гора, за да медитира, но навлязъл в територията на националния парк Tadoba, където се намира резерватът за тигри.

Будисткият храм, в който живеел Уолке, се намира в гората, но монахът в, търсене на усамотено място се отдалечил на опасно разстояние, въпреки че местните монаси предупреждавали обитателите на манастира за възможни нападения.

Един от монасите разказва, че е видял атаката срещу Уолке, когато му донесъл сутрешната закуска, притекъл му се на помощ, но той вече бил мъртъв.

Сега работниците от резервата възнамеряват да хванат леопарда. "Вече сме инсталирали две клетки и капан с камера, ще се опитаме да неутрализираме животното", обяснил един от тях.

На семейството на починалия ще бъде изплатено обезщетение в размер на 1,2 милиона рупии (1,1 милиона рубли). Резерватът Тадоба се обитава от 88 тигри и други животни, сред които леопарди, ленивци, хиени и язовци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай