Лазаров: Извозват ранените към болницата

Лазаров: Извозват ранените към болницата | StandartNews.com

София. Създадена е организация по извозването на ранените в местната болница в Стара Загора. Това заяви главният комисар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров пред БНР за тежкия инцидент с дерайлиралия влак край ж.п. гара „Калояновец".

Около 15.30 часа е постъпил сигнал за тежко транспортно произшествие в района на Стара Загора при село Калояновец, уточни Лазаров.

„Според първоначалните данни имаме информация за загинало едно лице – служител на Министерството на транспорта и за ранени лица, които в момента вече се извозват от мястото, някои от тях вече са извозени. Осъществена е координация с Министерството на транспорта, с Министерството на здравеопазването. Много добра комуникация с областната управа и с местната власт. Създадена е организация по извозването на ранените в местната болница в Стара Загора. Така че този път мога да заявя, че от страна и на местната, и на централната власт са вложени доста усилия и осигурено е извозването с автобуси на пътниците, които дай Боже да са живи и здрави", коментира главният секретар на МВР.

Лазаров изтъкна, че е рано все още да се даде конкретна информация за причината, която е довела до дерайлирането. Вървят експертизи, ще има разследване и други, обясни Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай