Лазаров: Хората, които казват, че асфалтът не се яде, не са прави

Лазаров: Хората, които казват, че асфалтът не се яде, не са прави | StandartNews.com

„Хората, които казват, че асфалтът не се яде, не са прави, защото пътният сектор създава много работни места!". Това заяви председателят на съвета на директорите инж. Лазар Лазаров пред Нова тв. И изтъкна, че приходите от пътища не са малко.

Състоянието на пътната мрежа до морето е наистина ужасяващо и хората които пътуват, го виждат и приемат с разбиране, обясни той по повод предстоящите ремонти по магистралите.

Шефът на АПИ се оплака от публикации в медии и форуми, че забравени знаци по АМ "Хемус" са пречели на прибиращите се българи след празниците и предизвикали километрични опашки.„Ако някой беше паднал с кола там, тогава щеше да бъде обратното – да ни питат, защо не сме го обезопасили", каза Лазаров.

След първия сняг няма нови участъци, които да са в дупки, обясни той. „Ще видите участъци, които са на две години и са в перфектно положение", обясни шефът на АПИ. Винетките у нас са твърде евтини и разходите не са достатъчни, тъй като дори от пътния данък средствата "не отиват в АПИ", заключи още той.

„Защото като правим някои пътища в Централна България, интертни материали например ги караме от този регион – от Северна България, а това са пак разходи за местната работна ръка", каза още Лазаров за приходите и разходи от пътищата в страната.

В пътностроителния сектор не се краде, категоричен бе Лазаров. „Ако се краде, то реално няма какво да се слага на пътя. Защото строим десет пъти по-евтино от една Германия", изчисли той.

Вижте какво още каза инж. Лазаров пред Диана Найденова: 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай