Лазаров: Европа ни връща 684 нелегални емигранти

Лазаров: Европа ни връща 684 нелегални емигранти | StandartNews.com

София. България е потвърдила, че ще приеме обратно от други страни от Европейския съюз 684 нелегални емигранти. През миналата година са ни върнати 184, съобщи пред БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той допълни, че рисковете от тероризъм за страната ни са пряко свързани с миграционния натиск.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров не потвърди появилата се информация, че около 7 000 бежанци се очаква да бъдат върнати у нас.

„Тук има известни неточности, защото в крайна сметка цифрата 7 000, която общо взето се тиражира, всъщност това са запитвания от държави - членки за цялата 2014-та година по различни казуси и въпроси, свързани с установени на тяхна територия чужденци. Такива са данните. Ние за миналата година имаме върнати или реализирани 184 лица, а имаме и 684 потвърдени лица, но те още не са ни върнати. Намират се в неизвестност", обясни главсекът.

Светлозар Лазаров отчете и подобрение на условията, в които живеят служителите на МВР по българо-турската граница.

„Макар и с бавни стъпки, има известно подобрение, което се признава включително и от синдикатите на последната среща при политическото ръководство", каза той.

Главният секретар на МВР допълни, че ще се търсят начини липсата на командированите полицаи от вътрешността на страната на границата да не се усети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай