Лара се прибрала при майка си усмихната

Лара се прибрала при майка си усмихната | StandartNews.com

София. Освободената в неделя вечер Лара е в добро състояние, но в шок. Това съобщават очевидци пред Нова телевизия. Дъщерята на Евелин Банев-Брендо се прибрала при майка си сама, след като била оставена пред тото-пункт в близост до 6-о РПУ в София. Лара била усмихната и радостна, че вижда близките си.

След освобождаването си Лара веднага е била прегледана от лекар. Здравословното й състояние е добро. Въпреки това детето е в шок, с тежки психологически травми. "Блиц" съобщава, че детето е в добро общо физическо състояние, осигурена му е помощ от психолог от Института по психология на МВР.

Издирва се сив Фолксваген Голф, който я е докарал до мястото на освобождаването, според свидетелството на детето. 

По информация на БНР, за Лара е бил платен откуп от 500 000 евро преди няколко дни. Не е известно дали парите са били предадени контролирано. Прокуратурата и адвокатът на Баневи отказаха коментар. Заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев също не потвърди информацията. В предаването на "Хоризонт" - "Преди всички" той заяви: "Благодаря се, че детето е живо и здраво. Работата по случая продължава и ще продължи, докато не бъдат открити тези, които причиниха всичко това и сме сигурни, че повече няма да се случи. Сигурен съм, че главният секретар ще коментира по-късно през деня. Колегите от ГДБОП работиха безотказно и неуморно през последните месеци".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай