Купон с джемсешън в Южния парк

Купон с джемсешън в Южния парк | StandartNews.com

Стотици фенове на джаза се събраха в Южен парк 2 във втората вечер на фестивала от A to JazZ. Началото на джемсешъна в събота даде дуото Sirius & Methodikal ReelFeel, което подгря публиката с динамичен микс от груви, фънк, хип-хоп, соул и джаз. След тях на сцената излезе младата формация ZONYO & Friends със своето дебютно участие на голяма сцена, представяйки авторски парчета. Веднага след това, дойде ред на проекта "Джазбол" на барабаниста Христо Йоцов, който излезе с отбор музиканти. Малко след 19 ч. часа публиката се наслади на приказната Белослава. След многото емоции, денят завърши с гениалното изпълнение на един от най-успешните саксофонисти в света -Кени Гарет. Той, както и предната вечер уникалният тромпетист Рой Харгроув, беше със своя квинтет. От първото си участие с оркестъра на Дюк Елингтън, американецът е свирил в десетки формации с емблематични артисти. Пет години е работил със самия Майлс Дейвис. След няколко номинации за "Грами", Гарет най-после го печели с един от 18-те си албума - "Five Peace Band Live" през 2009-та. Музиката на виртуоза е съчетание на класически ритъм енд блус, джаз интерпретации и фюжън и винаги извира от сърцето.


Младата ни банда "Фънки миракъл" пък снощи трябваше да демонстрира жесток фънк и усещане за ритъм. "Bobo & TheGang" бяха последната българска формация от петото издание на феста. Достоен край на джаз удоволствието се очакваше да сложи Хосе Джеймс. Американецът покорява феновете с магнетичния си глас. Той щеше да представи последния си албум Yesterday I Had The Blues: The Music of Billie Holiday, посветен на 100-годишнината от рождението на легендарната певица, която нарича свой учител.


Освен разнообразна музикална програма, купонът от A to JazZ предложи на своите гости и базар, на който участваха различни млади артисти. Фестивалът се проведе с подкрепата на Фондация "Америка за България" и е част от културния календар на столицата

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай