Кулата в Пиза паднала още през 1950

Кулата в Пиза паднала още през 1950  | StandartNews.com

Първи април предизвиква сивите клетки на зевзеци от цял свят. Ето някои от най-забавните шеги за последните няколко десетилетия, събрани от БГНЕС. На 1 април 1713 г. Джонатан Суифт, авторът на "Пътешествията на Гъливер", обявява, че един от обезглавените престъпници ще се върне от ада, за да пие бира в местен пъб. На този ден всички кръчми били пълни с хора, които искат да видят как мъртвец се налива с пиво.

През 1950 г. холандската национална телевизия обявява, че се е сринала наклонената кула в Пиза. Тогава нямало интернет и информацията не можела да се провери бързо. Ричард Димбълби, водещ на Би Би Си през 1957 г., съобщил за рекордна реколта от спагети в швейцарските Алпи. Редакцията била затрупана от обаждания на хора, които искали да разберат повече подробности за "новия вид селско стопанство".

През 1962 г. цветните телевизори били истинска рядкост. Шведската национална телевизия използвала това и съобщила на зрителите, че приемниците им могат да станат цветни, ако им нахлузят чорапогащник. През 1966 г. американската компания за бързо хранене "Тако Бел" пуска мухата, че е купила Камбаната на свободата, един от символите на независимостта на САЩ. Ръководството на ресторантите заявило, че отсега нататък камбаната ще се нарича Тако Либерти Бел. Хиляди души излезли на протест, което принудило компанията да обясни, че това е просто първоаприлска шега.

През 1974 г. жител на Аляска се качил на върха на застинал вулкан и запалил неколкостотин автомобилни гуми. Това причинило масова паника сред жителите, които започнали да се евакуират в съседните села.

През 1976 г. уважаваният британски астроном Патрик Мур заявил, че поради рядко разместване на планетите гравитацията на Земята ще се намали, поради което за определен период всички хора ще могат да летят. Стотици се обадили в медиите, за да разкажат преживяванията си.

През 1998 г. списанието "New Mexicans for Science and Reason" публикувало статия, в която твърдяло, че властите на американския щат Алабама имат намерение да променят значението на числото Пи от 3.14159 на 3.
Същата година във вестник USA Today мрежата от заведения за бърза закуска "Бъргър Кинг" пуснала реклама на специалния сандвич "само за левичари". Десничарите се разгневили и обявили това за дискриминация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай