Кучи студ в страната, в Кнежа -21

Кучи студ в страната, в Кнежа -21  | StandartNews.com

Жълт код за ниски температури е обявен в 16 области на страната. Най-студено тази сутрин беше в Кнежа, където термометрите измериха – 21,2 градуса. Най-студено ще е в Сверена България. В Драгоман беше измерена температура от -17 градуса , а във Видин беше - 16 градуса.

В Лом, Оряхово, Свищов, Русе температурите сутринта бяха между -14 и -15 градуса. На много места ще има и гъста мъгла, която няма да позволи значително повишаване на температурите през деня. В София и Пловдив термометрите показваха около -14 градуса. По-топло в близост до морския бряг и в Югоизточна България. Там термометрите отчетоха от -1 до -4 градуса.

Дневните температури в местата с предупреждение от първа степен - Западна и Северна България, ще останат отрицателни – около -10 и -12 градуса. В останалите места в страната се очаква покачване до 3-4 градуса.

В четвъртък температурите ще са малко по-високи, но отново ще е студено, особено в Северна България, където ще бъде и мъгливо.

Експеримент на Нова телевизия показа, че в Кнежа счупено яйце замръзва за секунди. Тази сутрин в 6.20 часа температурата в града беше -21,2 градуса, а около 7.00 часа беше вече минус 19 градуса по Целзий.

Кнежа обичайно поставя температурни рекорди през зимата, която там е остра, студена със силни ветрове. Пролетта е ветровита, а лятото - горещо. Средногодищната температура е около 10 градуса, а средната годишна температура амплитуда 26 градуса. Поради котловинния характер на района са изразени температурните инверсии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай