КТ "Подкрепа": 15 хил. служители на МВР могат да хвърлят оставки

КТ "Подкрепа": 15 хил. служители на МВР могат да хвърлят оставки | StandartNews.com

Около 15 000 служители на МВР могат да хвърлят оставки. Това стана ясно от пресконференция на КТ „Подкрепа". Синдикалистите припомниха, че секторът ще продължи с протестите заради решението на кабинета да намали заплатите в сектор "Сигурност".

Правителството намалява заплатите с близо 40% месечно, социалните придобивки и обезщетенията драстично на служителите в Министерство на отбраната, МВР, НРС, ГД „Охрана" към Министерство на отбраната, Служба Технически операции, НСО и други служби в сектор „Сигурност", обясниха Тодор Воденов, председател на Синдикат „Отбрана" към КТ „Подкрепа" и Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР, цитирани от БГНЕС.

От КТ "Подкрепа" обявиха, че протестите на служителите на МВР ще бъдат най-вероятно под под формата на образуване на задръствания по ключови улици в столицата, но чрез законови форми.

„Заплатите са унизителни така или иначе, и ако Министерство на финансите иска така да управлява системата за нас това е ненормално. Младите специалисти няма да имат мотивация да останат на работа. Ако това е идеята на правителството да управлява, не знам защо отивам да гласувам", обясни още Воденов.

Сектор "Сигурност" може да се срине до такава степен, че държавата да остане безпомощна във вътрешен и международен план, предвид ситуацията, в която живеем. Не е решение това, че много хора в сектора ще напуснат, смята той, коментира президентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай