Кризата с регистрационните табели продължава

Кризата с регистрационните табели продължава | StandartNews.com

Регистрационните табели за автомобили свършват, защото фирмата, която ги печата, няма подписани нови договори и табелите се изчерпват в почти цялата страна, съобщава bTV. Преустановена е регистрацията в Добрич, в Бургас и в повечето градове.

Транзитни номера няма почти никъде. В КАТ-Пловдив от вчера има големи опашки. Стандартните номера, които са останали, са няколкостотин и се очаква те да свършат в понеделник.

„Работим нормално към момента. Имаме наличности на основните видове табели, единствено имаме затруднения с табелите за ремаркета и полуремаркета, и транзитните табели. Липсват от около две седмици", заяви Златко Златанов, началник сектор Пътни превозни средства в София.

Той обясни, че са поставени обявления за това, че са изчерпани складовите наличности за такъв вид табели, и в момента се прави организация. "Евентуално надяваме се другата седмица, може би по-другата да стартираме с новите доставки, да създадем плавна организация, да не се получават струпвания. Умуваме да отворим специални гишета за този род автомобили, може би две на първо време ще видим от наплива на автомобили, които са останали нерегистрирани и ще отделим служители, които ще се занимават само с тази регистрация", заяви още Златанов.

По думите му вчера е избрана фирма и се очаква всеки момент да бъде подписан договор и в зависимост от нагласата на самата фирма отново да стартират доставките. "В момента имаме складова наличност за основните видове табели от старата доставка и работим абсолютно нормално, почти всички административни услуги в КАТ-София се извършват нормално, без напрежение и доставки. Имаме табели в рамките на 10-15 дни и се надявам да се получи един плавен преход с новата доставка", допълни още началника на сектор Пътни превозни средства в София

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай